Liten har blivit stor.

För 14 år sedan så blev jag storasyster för 2:a gången. 
 
Men det var för 14 år sedan. Då var du en liten skrutt. Som sov och åt. Och sov. Och åt. När du blev lite större och var vaken mer så brukade Ida trycka in nappen i din mun varje gång du spottade ut den. Och rensa bort strumplogg mellan dina tår. Du sprang runt med din lilla apa Herr Nilsson. Eller, liten och liten var han ju inte. Han var ju stor. 
Kommer du ihåg hur vi brukade gå runt inne på HM och kolla efter kläder åt Herr Nilsson? Eller när han var ute med oss och åkte pulka. Eller den gången när du, jag, Ida och Alissa byggde den där snökojan? Hur du brukade kalla min kompis Josse för storficka? Blev det pinsamt nu?.. 

Jag kommer ihåg när du skulle börja ettan. Hur spänd du var över att få läxor. Du ville ju också göra läxor. Det såg ju så kul ut. Nu går du i åttan och jag vet att läxor är det värsta du vet. Snart börjar du 9:an. Jag tar studenten och Ida går ut 9:an. Och börjar gymnasiet. Jag kommer ihåg när du var en liten skitunge som alltid skulle jävlas med mig. När du sprang runt vardagsrumsbordet och jag jagade dig. Hur du skrattade. Som sedan gick över till gråt. För du var trött och orkade inte springa mer. Hur du sprang in i mitt rum och jag knuffade ut dig. När du sedan la dig på golvet och jag drog i dig. En arm eller ett ben. Och drog dig över alla trösklar in till ditt rum igen. Du ställde dig upp, tog sats och sprang in igen. Du garvade. Jag var arg. Helt röd i ansiktet. 

Johanna med hennes högt älskade Herr Nilsson i famnen, och Ida i den gula jackan.
 
Nu är du 14 år. Så stor du har blivit. Älskade syster♥

Take your time


Lycklig tjej!

Den stationära datorn lever sitt egna liv.
 
Med andra ord; Den gör som den vill och inte som jag. 
Att föra över bilderna som jag tar med min kamera och sedan till datorn är svårt. Den stänger av sig, tjuter, stänger av sig, startar om osv.

Dock så har min skoldator en programvara som är "för ny" för min kamera. Dock så kom min syster Johanna På att man kan ju faktiskt kan överföra bilderna till iPhoto. Great! Direkt till datorn tänkte jag. 

Bara det att när jag för över bilderna till min mac. Vad händer då? Jag fotar i RAW och älskar det. Men när jag förde över bilderna till iPhoto så blev de till JPG. 

Men nu hittade jag, på nätet. Hur man kan få bilderna till RAW igen :D 

Lyckligare tjej får man leta efter nu! 
Nu blir det att fixa alla bilder till RAW och sedan, redigera! 

1,5 kg godis

Nu har S och jag godis så att vi klarar oss kommande 4 veckor.
 

Kvällens mat

Jag älskar fredagskvällar. 

Klar!

Nu är den klar, min fina sockerkaka. 

För den som vill baka, receptet hittade jag --->här<--- sätt igång och baka nu vettja! 


 
 
 
 
 

10 minuter kvar

25 minuter kvar
 
 
10 minuter kvar

Sockerkaka

45 minuter - längst ner. 
 

 

Ny stress

Jag sa väl att det skulle komma en ny stress, inte sant? 

Den nya stressen är dock om UF företaget, om logotypen om affärsplanen, produkten som måste komma ut osv. 
Allt ska göras klart och lämnas in.. 

På onsdag om en vecka så fyller Johanna 14. Kom ihåg att gå in på hennes blogg och säg grattis! 


Då var det över.

Stressen över klädkollektionen är nu över. Istället så kommer snart en ny stress komma.
Den 21 februari blir det en till Modevisning på Konstmuseumet i Västerås. Det är ungefär 4 månader dit. Jag skulle kunna fortsätta på denna kollektion. Men jag ska påbörja en ny istället. 

Det ska bli otroligt kul faktiskt. Jag hann ju som sagt endast med 3 plagg denna gång. Förhoppningsvis så hinner jag med flera till nästa. Det ska nog bli så enkelt som möjligt. Men ändå snyggt. 
 
Idag är det söndag, och tyvärr så kan jag inte hitta på mycket eftersom att jag min smartskalle låste in min plånbok i skåpet igår. Kom på det när jag redan satt på bussen.. Smart tjej. 

Nu ska jag ta och gå upp från sängen och se vad denna dag har att bjuda på. Vi hörs! =)
 
Alla olika delar till skjortan..

Det är stressigt nu. Kompis.

Så otroligt stressigt! 

En massa saker innan julovet som är om typ 6 veckor ska hinnas med. Ska få klart allt jag har så att jag kan vara ledig med bra känsla! Och inte ha lika mycket panik som jag hade under höstlovet. UF företaget börjar komma igång och det är bra. Det hjulet är i rullning. Är dock en hel del kvar.. 

Engelska texten som jag har skrivit skulle upp på hemsidan igår, men måste läsa igenom den och göra en ordlista på ord som är lite "svårare". Så det ska jag göra alldeles strax. 

Lektionerna i skolan hinner jag i alla fall utnyttja till fullo. Idag kom jag en bra bit på färg och form, så nästa vecka kan jag äntligen göra mitt screentryck. 

Nej, bäst att sätta igång med engelska texten nu. Så att jag blir klar! Sedan är det bara att sätta igång med nästa arbete. Men vad ska man välja?!

 
Ni får en charmig bild på min kanin. 
 

Screentryck

Sitter i skolan och håller på med screentryck. Jag har bestämt mig vad jag ska trycka, men inte vad det ska bli. Jag tänkte att ena kan bli en väska och den andra kan kanske bli en tavla. 

Vet inte vart denna koncentration kom ifrån, men den får mer än gärna stanna! 

Ni vet sådana människor?

Ni vet sådana människor som har kollat på filmen du kollar på tillsammans med den personen? Den personen sitter alltid och säger; Åh, detta är jättekul. Eller, så sitter den och kommenterar filmen och säger den exakta meningen innan den har blivit sagd i filmen. 

Jag avskyr sådana människor. 

Det dåliga är att jag själv är en sådan människa. Dilemma.